Boek

Testdata Management

Testdata Management door Edwin van Vliet

‘Testdata Management’ is het boek dat Edwin van Vliet van Data Privacy Solutions schreef en uitbracht. De reden voor deze uitgave is helder: testen is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van software. Hierbij maakt men veelvuldig gebruik van testdata ter voorbereiding en uitvoering van testgevallen. Zonder testdata kan een systeem niet worden getest en zonder testen kan een nieuw systeem of nieuwe release niet worden geaccepteerd.

Vanwege mogelijke reputatieschade en eisen van de overheid is het noodzakelijk om in testomgevingen te werken met geanonimiseerde data in plaats van een kopie van de productiedata. Naast de gevaren van diefstal van gegevens, reputatieschade en privacywetgeving, is het van belang om de testdata goed te organiseren. 

De time-to-market van nieuwe producten kan aanzienlijk worden verkort door kritieke onderdelen van het testtraject en van de testorganisatie te verbeteren.

Leer de kracht van testdata. Slechte testdata brengt gevaren met zich mee. Terwijl goede testdata een vangnet is voor gevaren en kan resulteren in procesverbetering en kostenbesparing. 

Dit boek belicht alle facetten van testdata, het legt uit wat testdata management is, hoe het ingericht wordt en hoe het uitgevoerd kan worden. De privacywetgeving staat in begrijpbare taal omschreven en vooral wat u kunt doen om testdata hieraan te laten voldoen. 

Het boek staat vol tips en praktijkvoorbeelden die u helpen om de juiste keuzes te maken en om testdata management succesvol in te richten.

 

Wilt u het boek bestellen?

U kunt het bestellen op bol.com

Scroll naar top